Top zece politicieni care plătesc reclame pe facebook

Este an electoral și politicienii investesc mult în reclamele pe pagini de socializare.

PSD a plătit în ultimele 90 de zile sponsorizare pentru pagina oficială a lui Marcel Ciolacu în sumă de 281 de mii de lei. Urmează în top pagina lui Cătălin Drulă, pentru care USR a cheltuit 168 de mii de lei în ultimele trei luni.

Sunt însă și politicieni care se promovează pe banii lor. Nicușor Dan, primarul Capitalei, și-a plătit din buzunar reclamă de 62 de mii de lei, suma depășind câștigul lui salarial.

Sabin Sărmaș, un deputat liberal care vrea locul colegului lui de partid, Emil Boc, la Primăria Cluj Napoca, a băgat în reclamă politică pe facebook suma de 45 de mii de lei.

Investiții majore în imagine face și Mihai Coteț, un om de afaceri care vrea să câștige Primăria Pitești. Acesta a cheltuit aproape 40 de mii de lei pentru sponsorizarea postărilor pe facebook, în trei luni.

Topul continuă cu Mihai Polițeanu, care își dorește să devină primar la Ploiești și care a investit, în aceeași perioadă, suma de 36 de mii de lei.

Din buzunar își face reclamă și senatorul PNL Gorj, Ion Iordache, care a cheltuit suma de 32 de mii de lei în trei luni, dar nu a anunțat dacă va candida la alegerile locale. Liderii de filiale județene PNL sunt obligați printr-o decizie internă să își asume fie o candidatură la președinția Consiliului Județean, fie la primăria reședință de județ.

PSD a investit sume important în promovarea lui Cojocaru Petru Bogdan, prefect la Iași, pentru care a cheltuit 31 de mii de lei, iar USR Constanța a investit în imaginea lui Stelian Ion suma de 28 de mii de lei.

Abia pe locul 10 îl regăsim pe liderul AUR, George Simion, care a investit în propria pagină de socializare suma de 26 de mii de lei.