Orban, despre oferta PNL pentru a intra la guvernare. ”Nu m-a căutat nimeni. Este o minciună”

Cu privire la posibila ofertă făcută de liberali pentru ca partidul Forța Dreptei să intre la guvernare, în cazul ruperii coaliției cu PSD, Ludovic Orban a explicat că ”este o minciună care a fost răspândită în mod intenționat de liderii PNL, cu un singur motiv: să arate pisica PSD-ului”.

”Toată ziua de ieri am răspuns la telefon jurnaliștilor care mi-au pus întrebarea dacă au existat discuții între conducerea PNL și subsemnatul sau alianța Dreapta Unită.

Nu m-a căutat nimeni. Este o minciună care a fost răspândită în mod intenționat de liderii PNL, cu un singur motiv: să arate pisica PSD-ului în negocierile pe care le poartă, să le arate că pot materializa o altă înțelegere politică care să mențină PNL în poziția de guvernare”, a spus fostul lider al PNL.

”Ei (liberalii, n.red) nu au de gând să o rupă cu PSD-ul. Dimpotrivă! Stau bine mersi cu PSD-ul. De altfel, conducerea actuală a PNL se simte mai bine cu PSD decât cu liberalii autentici care sunt alături de mine sau cu alte formațiuni politice din zona de centru-dreapta.

Folosesc această dezinformare, această minciună răspândită cu intenție (…) Au dat-o special ca să arate pisica PSD-ului”, a mai menționat Ludovic Orban.

”Nu mă folosești ca bau-bau ca să obții niște avantaje politice sau electorale în negocierile cu PSD”, a adăugat el.

De altfel, Ludovic Orban a explicat că a trimis o scrisoare foștilor colegi din PNL, pe care i-a acuzat că au trădat electoratul liberal, alături de președintele Klaus Iohannis.