Noua lege a pensiilor îi lasă fără bani

Noua lege a pensiilor, care va intra în vigoare la 1 septembrie, va fi dezavantajoasă pentru angajaţii Complexului Energetic Oltenia, pentru că nu le vor mai creşte pensiile ani buni.

„Noua lege a pensiilor este foarte dezavantajoasă pentru angajaţii din minerit şi energie. Dincolo de faptul ca nu mai ţine cont de condiţiile grele de muncă, acestor oameni nu le vor mai creşte pensiile, probabil niciodată pe perioada vieţii”, susține deputatul USR, Radu Miruță.

Parlamentarul de Gorj explică și de ce: “Pentru că celor din minerit şi din energie nu li se vor mai recalcula pensiile nici măcar pentru a se indexa cu rata inflaţiei, ani buni, până când restul unei medii a pensionarilor din ţară nu va ajunge la valoare pensiei acestora. Complet nedrept, fiindcă aceşti oameni au lucrat în condiţii diferite de cei cu care cei din PSD-PNL i-au aliniat prin această nouă lege”.

Useristul acuză PNL și PSD pentru această situație. “Încă o dată, parlamentarii PSD si PNL din Gorj nu au ţinut cu Gorjul. Minerii şi energeticienii de aici au fost trecuţi la “şi alții”, chiar dacă au lucrat mai greu decât alţii. Când văd atâta nedreptate, îmi dau seama: 1. Că legea 197/2021 a fost cea mai bună lege din istorie pentru cei din minerit şi energie, şi mă bucur nespus că am dus-o la bun sfârşit când nici PSD, nici PNL Gorj nu doreau să o susţină. 2. De ce, cu atâta înverşunare, liderii PSD şi PNL Gorj s-au împotrivit acestei legi”, mai spune deputatul USR Radu Miruţă, pe Facebook.