AUR invocă deja fraudarea alegerilor

Senatorul Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al Aliantei pentru Unirea Românilor, acuză actuala majoritate guvernamentală de intenția de viciere și de falsificare a rezultatelor alegerilor.

“România poate să-și aleagă acum un alt drum, inclusiv la nivel european. Nu! nu ieșind din Uniunea Europeană, așa cum susțin astăzi adevărații dușmani ai românilor. Un nou drum în Uniunea Europeană, cu demnitate, cu fermitate, cu dibăcie și printr-o rețea de relații internaționale pe sistem conservator. Noi, AUR, putem face asta cu o singură condiție: românii să fie lăsați să aleagă liber și neviciat prin vot. Guvernanții știu bine aceste lucruri și tocmai de aceea încearcă să împiedice alegerile libere, neviciate. Acesta este motivul pentru care PSD și PNL plănuiesc să comaseze alegerile europene cu localele”, a afirmat Claudiu Târziu.

La începutul săptămânii viitoare, liderii PSD și PNL ar urma să încheie negocierile pe marginea calendarului electoral.

Cel mai controversat scenariu este organizarea alegerilor europene la aceeași dată cu localele (9 iunie). Mandatele actualilor aleși locali expiră mult mai târziu, la sfârșitul lunii septembrie. În cazul unei potențiale comasări a europarlamentarelor cu localele, trebuie modificat Codul Administrativ, pentru că, în prezent, prevederea legală este că mandatul unui ales local durează patru ani, fără vreo mențiune că ar putea fi înlocuit înainte sau că pot fi organizate alegeri mai devreme.