Funcția importantă negociată de PSD și PNL

Un analist politic a dezvăluit ce se negociază la pachet cu comasarea unor alegeri.

„PSD poate să cedeze pentru funcția de președinte atât poziția de primar general, cât și poziția pentru comisar al Uniunii Europene. Există și poziția de comisar european care trebuie negociată, la pachet cu celelalte, primar general, și președinte.

Funcția de comisar, pentru Europa, va avea o semnificație foarte mare, cred că puțini știu asta, comisarul european, care i se va atribui României, se va ocupa cu extinderea Uniunii Europene, foarte important.

Pentru România este o postură extrem de decisivă, dată fiind procedura de aderare a Republicii Moldova. Practic ne vom uni cu partea noastră de teritoriu românesc, cu Moldova, integrând-o și pe ea în Uniunea Europeană, cu ajutorul nostru evident, și așa este normal să și fie.”, spune analistul politic Marius Pieleanu pentru Ziare.com.

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu spune că, în opinia sa, România ar trebui să se îndrepte către un portofoliu economic de comisar european, dar că în niciun caz persoana care ar urma să fie propusă nu va fi analizată din punctul de vedere al apartenenței la o anumită formațiune politică.