Amenzi record pentru Samsung, Emag, Altex și Flanco

Consiliul Concurenţei a sancționat joi companiile SEROM (Samsung România), Dante International S.A., Altex România S.R.L. și Flanco Retail S.A cu 123 milioane lei pentru participarea la o înțelegere anticoncurențială pe piața comercializării televizoarelor și telefoanelor mobile, în perioada 2019-2021, potrivit unui comunicat al instituției.

Amenzile au fost aplicate astfel:

• SEROM 75.441.655 lei
• Dante Internațional 20.311.427 lei
• Altex România 21.376.113 lei
• Flanco Retail 6.223.580 lei

Consiliul Concurenței susține că înțelegerea anticoncurențială a constat în fixarea prețurilor de revânzare a unor produse de către SEROM și fiecare din partenerii săi comerciali, respectiv Altex, Dante și Flanco, ceea ce ar fi condus la limitarea capacității celor trei comercianți cu amănuntul de a-și stabili independent prețurile de revânzare.

Astfel, a fost restricționată concurența la nivelul comerțului cu amănuntul, având efect asupra consumatorilor, care au plătit prețuri mai mari pentru anumite tipuri de televizoare și telefoane mobile. Televizoarele și telefoanele mobile reprezintă unele dintre cele mai importante produse electronice și de comunicații.