Țeapă dată de Partidul Mișcarea Populară

Partidul Mișcarea Populară a fost obligat luna trecută de Tribunalul București să achite unei firme de consultanță suma de peste un milion de lei, pentru servicii prestate în 2014.

“Obligă pârâta să achite reclamantei suma de 1.113.408,90 lei, reprezentând contravaloare servicii prestate şi neachitate. Obligă pârâta să achite reclamantei suma de 14.739,09 lei, reprezentând cheltuieli de judecată (taxă judiciară de timbru)”, este soluția tribunalului din 20 decembrie 2023.

PMP a avut contract cu D.A. OMMUNICATIONS & Media SRL, pentru servicii având ca obiect elaborarea strategiei generale de comunicare, consultanță pe probleme de comunicare și imagine, consultanță privind redactarea materialelor de presă, a materialelor de prezentare și reprezentare, consultanță pentru intermedierea producerii materialelor de prezentare, asistență și consultanță în organizarea de evenimente speciale.

“Referitor la contravaloarea serviciilor, părțile au agreat ca valoarea contractului să fie determinată ulterior de părți prin acte adiționale care fac parte integrantă din contract. Prin urmare, în cursul executării contractului, au fost încheiate patru acte adiționale. Prin primul act adițional s-a stabilit valoarea de 11.000 euro plus TVA, ulterior majorându-se cu 115.000 USD plus TVA, iar în final cu 124.000 USD plus TVA. Prin ultimul act adițional, s-a extins perioada contractuală până la data de 30.11.2017, iar pârâta s-a obligat să achite sumele inscrise în table în 36 de rate. Însumând aceste sume, reclamanta a arătat că valoarea totală a contractului a fost de 1.113.408,90 lei pe care pârâtul nu a înțeles să o achite. Astfel, părțile au fost nevoite să semneze acordul de conciliere nr. 195/03.08.2016, fiind stabilită modalitatea de plată, tranșele lunare și scadența fiecărei tranșe. De asemenea, s-a convenit că dacă pârâtul nu va achita două rate consecutive, reclamanta poate formula cerere pentru recuperarea întregii sume rămase de plată. Cu toate acestea, pârâta a rămas în pasivitate și de această dată și nu a efectuat nicio plată”, se arată în documentul de la intanță.

PMP a încercat să scape invocând prescripția, dar firma de consultanță a avut documente care să împiedice acest lucru.