Incredibil ce făcea PPDD cu subvenția de la stat

Tribunalul București a decis zilele trecute să ridice parțial sechestrul asigurător pe bunurile Simonei Man, fost lider al Partidului Poporului Dan Diaconescu. Bunurile acesteia erau sub sechestru din 2016. Tribunalul a menținut măsurile asigurătorii dispuse pentru bunurile lui Liviu Robert Neagu.

Suma imputată este de 1.563.695,09 lei. Cei doi au creat circuite comerciale și financiare fictive, în care au fost interpuse două firme, prin intermediul cărora a fost disimulată proveniența sumelor de bani folosite în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate.

“Astfel, prin ordonanța din data de 14.04.2016 s-a dispus începerea urmăririi penale în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de utilizare a subvenţiilor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate, dacă fapta a fost săvârșită în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, faptă prevăzută de art.10 lit.c din Legea nr.78/2000, constând în fapta de utilizare a subvențiilor acordate Partidului Poporului – Dan Diaconescu în cursul anilor 2014 și 2015, în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate”, se arată în documentul de la instanță.

Simona Man, care a fost președinte al PPDD, este acuzată de utilizarea subvențiilor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate și spălare de bani în formă continuată.