Demisie în UDMR

Preşedintele UDMR Mureş, Peter Ferenc, şi-a anunţat miercuri demisia din funcţie. Acesta spune că, având şi calitatea de preşedinte al Consiliului Judeţean Mureş, nu va putea îndeplini ambele roluri în perspectiva campaniilor electorale care urmează, iar interesul Uniunii este acela de a câştiga alegerile.
Interimatul va fi asigurat de preşedintele executiv al UDMR Mureş, Csibi Attila.

„Cheia succesului este să începem campania în forţă. Şi în fruntea organizaţiei judeţene, preşedintele organizaţiei judeţene Mureş a UDMR trebuie să fie în perioada următoare un bun coordonator de echipă, în timp ce preşedintele Consiliul Judeţean Mureş are obligaţia şi în această perioadă să conducă o instituţie şi un judeţ în aşa fel încât cetăţenii acestuia să beneficieze de toate oportunităţile de dezvoltare. Ambele roluri nu pot fi îndeplinite în mod corespunzător de aceeaşi persoană, motiv pentru care am decis să renunţ la mandatul meu de preşedinte în favoarea organizaţiei, oferind posibilitatea UDMR-ului să desemneze o altă persoană cu rol de coordonator la începutul acestui an plin de provocări. „, a declarat, într-o conferinţă de presă, Peter Ferenc.
Politicianul consideră că va fi un an electoral lung şi intensiv şi că UDMR doreşte să câştige în judeţul Mureş, întrucât această organizaţie judeţeană este cea mai mare organizaţie a formaţiunii politice.