Vlad Gheorghe zdrobește polul de dreapta

EP Plenary session - Council and Commission statements - Improving the socio-economic situation of farmers and rural areas, ensuring fair incomes, food security as well as a just transition

USR are doar de pierdut din alianța cu PMP și Forța Dreptei, susține un europarlamentar al USR, Vlad Gheorghe. Primul motiv ar fi acela că în respectivele formațiuni sunt mulți penali, că acolo nu sunt respectate criteriile de integritate.

 „Eu le-am spus de multă vreme, sunt foarte, foarte, foarte mulți penali în Alianța Parastas, aduși din afară. Asta e un lucru, mă rog, înainte de Alianța Parastas, se spunea în partide că am trecut de la „fără penali” la „alianța cu penali”. Astea sunt niște lucruri peste care oameni ca mine nu trec și mulți dintre ei nu o să treacă peste chestiile astea”, a spus europarlamentarul.

“Cel puțin la PMP e jale, sunt oameni împotriva cărora am luptat când eram în asociații, în ONG-uri, mulți dintre noi, cărora le-am făcut mulți dintre noi plângeri penale, pe vremea aia. Nu putem să fim frați, acum, nu se poate”, a mai spus acesta.

Un alt motiv ar fi legat de faptul că nu este clar, din punct de vedere juridic, cine este șef la PMP, fiind o dispută între Eugen Tomac și Cristian Diaconescu.