Cine sunt candidații independenți la europarlamentare

Patru candidați independenți vom găsi pe liste la alegerile europarlamentare din 2024. Doi dintre ei sunt europarlamentari și în prezent.

Vlad Gheorghe, europarlamentar, este de meserie jurist. A lucrat pentru ONG-uri și companii private care derulau proiecte cu fonduri europene (infrastructură, mediu, resurse umane). Nu are case și terenuri în declarația de avere, doar o mașină din 2019. Menționează însă că a primit o donație de 100.000 de lei de la Talpeș Crișan Liviu, pentru a-și susține campania electorală.

Nicolae Bogdănel Ștefănuță, și el europarlamentar, are proprietăți la Sibiu și Bruxelles și își ține economiile de sute de mii de dolari în bănci din străinătate. Europarlamentarul susţine că legalizarea relaţiilor între persoane de acelaşi sex e o chestiune de drepturi, nu de aspectele intime ale cuplului. A urmat Academia Diplomatică din Viena şi un program de master pe politici publice la Universitatea Georgetown din Washington. Soția lui este Carolyn Blake, cetățean american.

Paula Marinela Pîrvănescu vine din zona de ONG, nu deține o avere impresionantă și face apel la donatori pentru a-și susține campania electorală. “Am o carieră de 20 de ani în dezvoltarea mediului antreprenorial românesc, dublată şi de expertiză în finanţările europene și în domeniul bancar”, se arată pe site-ul acesteia.

Şoşoacă Dumitru-Silvestru candidează și el independent la Parlamentul European, după ce a intrat în proces de divorț cu Diana Șoșoacă. În declarația sa de avere nu apare nicio proprietate, iar veniturile anuale abia au atins 36.000 de lei.