Cârstoiu are ceva din școala lui Băsescu

Alianța PSD-PNL și-a lăsat în off side candidatul la Primăria București, pe doctorul Cătălin Cârstoiu.

Principalii trei candidați la postul de primar general se confruntă cu probleme de integritate și ne referim la Popescu Piedone, Nicușor Dan și Cătălin Cârstoiu. Dar, acesta din urmă se confruntă cu o ploaie de atacuri, iar Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă se poartă de parcă nu l-ar cunoaște.

Cătălin Cârstoiu s-a prezentat singur în fața presei pentru a da explicații, fără niciun susținător.

„Eu încerc să lămurim împreună tot ce a apărut în spațiul public, nu vreau să conving pe nimeni, e un demers personal pentru că până acum o săptămână eram un om respectat, acum sunt omul negru”, a continuat el. Cîrstoiu a mai spus că s-a simțit „cam singur” în campania electorală.

„Să știți că eu am vrut să fac o administrație publică în București, mizând pe un sprijin politic stabil în Consiliul General al Capitalei. Nu am vrut niciodată să fac o administrație politică în Capitală. Și ca să fim mai direcți, vreau să vă spun că eu n-am intrat în cursă că m-am trezit într-o dimineață că pot fi primar. Am avut o propunere din coaliție, în momentul în care a devenit evidentă, mandatul meu a fost și este pe masa coaliției”, a spus Cîrstoiu.

„Am învățat multe lucruri legate de oameni și de comunicare. Doamna Firea are o influență foarte mare în filiala PSD București, e normal, e lider și are un cuvânt greu de spus, sunt lideri din PSD care au participat cu mine la diverse manfiestări prin oraș, sunt doi primari care au făcut treabă în sectoare și au construit ceva, oameni de construcție. Părerea mea e că am devenit o țintă și-mi susțin punctul de vedere. Au fost și critici din partea USR, dar nu exclud să fie și din PSD oameni care nu mă plac”, a continuat el. „Mesajul meu e clar: eu am o meserie sunt medic, pot să-mi fac treaba în orice moment, am studenți, nu fac din politică o carieră, nu țelul meu. Vreau să fac o adminsitrație și să ajut pentru că eu nu fac pentru mine. Am crezut că demersul meu e să fac ceva mai bine pentru noi toți. Cred că managementul poate să fie făcut altfel. Nu eram un deplin cunoscător al Bucureștiului, din contră, dar am învățat mult în perioada asta”, a continuat el. Medicul spune că, dacă liderii coaliției îi vor cere să se retragă, va face acest lucru. „Aș fi nebun să merg înainte fără sprijin”, a adăugat el. Cîrstoiu spune că nu se consideră în incompatibilitate, deși recunoaște că a operat și în clinici private. El dă vina pe ordonanța care a modificat regimul incompatibilităților în sistemul medical.

Conferința de presă a arătat că medicul are ceva din comportamentul nașului său Traian Băsescu.
Traian Băsescu, fostul președinte al României, este adesea descris ca având un stil politic ferm, uneori considerat controversat sau polarizant. El este cunoscut pentru abordarea sa directă și uneori aspră în comunicare, având un stil de leadership care poate fi perceput ca autoritar sau dominant. Băsescu a fost adesea descris ca un politician combativ, care nu se teme să intre în confruntări și să-și exprime opinia fără menajamente.