Victor Ponta vrea să-și repare onoarea după dosarul Turceni – Rovinari

Fostul deputat de Gorj, Victor Ponta, achitat în dosarul asistenței juridice din cazul complexurilor energetice Turceni și Rovinari, va da în judecată procurorul de caz.

„Chiar imi doresc asta. Au fost 8 ani si jumatate in care nu am lipsit la niciun termen, nu am invocat prescriptia, iar 8 judecatori de la ICCJ au zis ca fapta nu exista”, a declarat Ponta.

Fostul premier era senior partner la Casa de avocatuă Șova și asociații, care a primit contracte de milioane de euro de la mai multe firme din energie, deși acestea aveau armate de juriști.

Victor Ponta spune că, deşi România nu are o lege a răspunderii magistraţilor, îşi va duce până la capăt acţiunea în justiţie împotriva lui Uncheşelu, astfel încât procurorilor să le fie frică să mai „paradească” persoane publice din motive pur politice.

“Prin actiunea asta as dori ca acesti procurori, Uncheselu, Portocala, Kovesi, sa plateasca din buzunarul lor, sa le fie teama cand mai vor sa paradeasca pe cineva. Oameni de cultura, oameni politici etc. Niciunul dintre procurorii astia nu au patit nimic”, a declarat Victor Ponta la România TV.

Victor Ponta spune că procurorul DNA nu a comis o eroare în dosarul ”Turceni-Rovinari”, ci a comis un abuz intenționat la ordinul șefei sale de la acea vreme, Laura Codruța Kovesi.