Primar denunțat de soțul amantei

Persoana care l-a denunțat la DNA pe edilul din Botoşani este chiar soțul femeii pe care a ajutat-o la concursul de angajare.

Primarul municipiului Botoşani, Cosmin Andrei, ar fi fost denunţat la Direcţia Naţională Anticorupţie de soţul candidatei căreia i-a fost dată lista cu subiectele propuse pentru un post în primărie şi cu care edilul ar fi fost în „relaţii apropiate”.

Primarul Cosmin Andrei a fost plasat sub control judiciar de DNA, după ce ar fi dat lista cu subiectele propuse de către membrii comisiei unei candidate la postul de „consilier clasa I, grad profesional superior” scos la concurs de instituţia pe care o conducea.

Soţul femeii a intrat în posesia variantelor de subiect pe care le primise soția sa, cu o zi înainte de susţinerea examenului. Înscrisurile erau în casa în care cei doi locuiau.

„Potrivit procesului-verbal din data de 25 ianuarie, ofiţerul de poliţie judiciară delegat în cauză a luat legătura, telefonic, cu numitul Cristian-Maricel Hriţcu, care i-a precizat faptul că în prezent se află la muncă în Italia, fiind şofer pe TIR şi că deţine nişte înscrisuri reprezentând subiectele la examenul din 26 august 2021 susţinut de soţia sa Cristina-Geanina Hriţcu pentru ocuparea unui post la Direcţia Taxe şi Impozite Locale Botoşani. Aceste înscrisuri le are de la soţia sa, care le-a primit în vara anului 2021 şi pe care le-a adus la imobilul reprezentând domiciliul conjugal, înscrisuri pe care, ulterior, Cristian-Maricel Hriţcu le-a luat şi le-a depozitat într-un imobil din municipiul Botoşani la care are acces prietenul său”, se menţionează în document.

Conform ordonanţei, candidata a recunoscut că ar fi primit subiectele de la edilul municipiului Botoşani.

Primarul municipiului Botoşani este şi preşedinte al organizaţiei municipale a Partidului Social Democrat. El a anunţat că se suspendă din toate funcţiile politice, după ce procurorii anticorupţie au început urmărirea penală pe numele său.