Medici fără pacienți, atacați de liderul USR Dolj

Președintele USR Dolj, Cezar Drăgoescu, susține că unii medici din județ sunt plătiți pentru nemuncă.

Politianul spune că sunt 35 de medici ai Spitalului Județean de Urgență Craiova care au mai puțin de o externare pe lună, prezentând și document doveditor.

“Situația este și mai gravă atunci când constatăm că 27 de medici din cei 35 au sub 5 externări în 12 luni. Practic acești doctori au încasat timp de 12 luni salariu plătit de noi, de contribuabili pentru a avea un singur pacient la 2-3 luni.

Evident că nu putem arunca o anatemă asupra întregului sistem, mai ales că majoritatea covârșitoare a cadrelor medicale (90%) își fac treaba cu brio de multe ori în situații grele, extreme, unii fiind chiar supraîncărcați și suprasolicitați, demni de recunoștința societății.

Uscăturile (paraziții) ce trăiesc pe spatele doctorilor muncitori și dedicați în schimb trebuie scoși la lumină, nu de alta, însă sunt plătiți (să stea) din bani publici.

De aceea, solicit pe această cale atât Ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, Președintelui Consiliului Județean, Cosmin Vasile cât și managerului Spitalului Județean de Urgență Craiova, Eugen Georgescu să ne comunice dacă aveau cunoștință sau nu de această situație și ce măsuri vor lua astfel încât pe viitor să nu ne mai confruntăm cu doctori plătiți sa stea degeaba pe banii noștri.

Cam asta înseamnă un sistem bolnav și putred perpetuat de PNL și PSD în ultimii 33 ani, un sistem în care disprețul pentru banul public este la el acasă”, a transmis politicianul.