Caz unic în România. Candidează împotriva primarului care l-a demis de nouă ori!

Adrian Cican este, din când în când, director al spitalului municipal Orșova din județul Mehedinți.

Spunem din când în când pentru că a fost deja demis de nouă ori, la presiunea primarului localității. De opt ori și-a recâștigat postul în instanță și spunea, vara trecută, că, dacă va fi demis și a noua oară, va candida la funcția de primar.

Deși Cican a trecut prin mai multe partide, PNL Mehedinți l-ar susține într-o astfel de luptă.

Cel puțin asta rezultă dintr-o postare a președintelui PNL Mehedinți, fostul ministru Virgil Popescu:

Primarul Orsovei se comporta ca un satrap si incalca legea abuziv prin demiterea lui Adrian Cican de la conducerea spitalului municipal!

Este deja halucinant ce se intampla acolo si comportamentul primarului Stoica intrece deja multe limite! Secretarul general al municipiului refuza sa ii legitimeze actiunea, iar asta demonstreaza ca primarul se comporta abuziv! Nu e prima data cand face asta. E deja a 9 – a oara!

Dar insista, desi instanta i-a demonstrat pana acum ca nu are dreptate! Dar persista in greseala! Si, din pacate, cetatenii sunt cei care sufera! Sanatatea pacientilor trebuie sa fie pe primul loc, nu orgoliile sau nebuniile unui primar incompetent! Am incredere ca orsovenii nu se vor lasa pacaliti din nou si vor alege pe cineva competent!

Alaturi de colegii mei il vom sustine pe Adrian Cican, pentru ca interesul lui pentru pacienti si cetateni este unul real, nedisimulat! Mai mult chiar, vom lupta alaturi de colegul nostru liberal, care se pare ca este vazut ca o amenintare de actualul primar! Luptele politice nu trebuie facute cand in joc e sanatatea oamenilor! Si Adrian Cican tine la pacienti! Iar faptele vorbesc in numele lui!”.

Adrian Cican a revenit astă-vară a opta oară pe postul de manager al spitalului municipal Orșova, ocupat prin concurs, în baza unei decizii a magistraților de la Tribunalul Mehedinți. „E o tragi-comedie care se întâmplă la nivelul spitalului municipal din Orșova și pentru că din aceste scandaluri să știți că nu pierd decât pacienții, medicii, serviciile medicale care sunt perturbate de aceste nenorociri de certuri Eu nu pot sa spun decât un singur lucru. Ceea ce stabilește instanța voi respecta”, spunea managerul la acea vreme.

Motivul principal invocat de primar pentru a-l demite pe manager aproape de fiecare dată este incompetența. Marius Stoica, primarul Orșovei, explica astfel penultima demitere: „Ieri au descins comisari de la DNA Craiova la spital și au cerut documente în legătură cu premiile acordate de domnul manager. Au ridicat documente importante.”
Rămâne de văzut dacă acest război al orgoliilor va duce la schimbarea primarului.