Fermier: Nu protestez pentru bani, ci pentru demnitate

Florin Becheru

Fermierul român Florin Becheru explică pe pagina de socializare de ce protestează în aceste zile:

“Simt nevoia să spun ceva în calitate de fermier și participant la protestul fermierilor. Consider că o mică parte a fermierilor de la protest pun foarte greșit problema când acuză că au ajuns la fundul sacului, ca sunt în faliment. Din păcate cei mai guralivi ies mereu în față.

În momentul când protestezi spunând asta dintr-un suv de 50000 de euro, iar tu mai ai acasă utilaje de un milion de euro plus teren agricol de încă un milion (cifre reale la ferme în jur de 500 – 1000 de ha ) nu o să îi câștigăm niciodată pe ceilalți români de partea noastră.

Majoritatea românilor au rate pe viață la un apartament de 70 de mii de euro și își permit un autoturism de 5000 . Deci sunt categorii sociale care o duc mult mai rău decât noi.

De aceea, eu vă transmit că nu am ieșit la protest pentru că dau faliment, ci pentru demnitatea care ne este jucată în picioare de actuala clasă politică. Protestez pentru a fi tratat în mod egal cu un cetățean francez sau unul german. Protestez pentru că suntem vânduți străinilor și actualii conducători stau cu capul plecat în fața stăpânitor din Europa și nu numai. Protestez pentru că o mare parte din suprafața agricolă a țării este VÂNDUTĂ străinilor. Protestez pentru că ne sunt furate celelalte resurse (gaze, petrol, curent electric, aur, sare, ape etc). Protestez pentru că actualii guvernanți alungă românii de acasă și în locul lor aduc nepalezi și indieni.

De aceea, nu vom reuși decât împreună să oprim toate aceste lucruri!

Cu siguranță că sunt și fermieri mai mici care sunt la capătul puterilor, dar soluția nu este să ne cerem drepturile de la hoți. Soluția este să îi schimbăm cu români care își iubesc țara!”.