Cum au picat frumoșii tineri din Scoarța în mijlocul unei dispute politice

Politicienii reușesc să murdărească și cele mai frumoase inițiative. La Scoarța, în județul Gorj, o mână de tineri fac lucruri excepționale. Ce-i drept, au primit și sprijin logistic de la primăria din localitate, așa cum era normal. Tinerii îi invită și pe politicieni la unele întruniri, pentru a-i cunoaște, dar și pentru a le spune păsurile lor.

Păcat că politicienii nu înțeleg că nu întotdeauna este vorba despre ei. Deputatul USR Gorj, Radu Miruță, a fost invitat la o dezbatere, a fost încântat, dar nu a putut până nu a lansat un atac gratuit la adresa primarului PSD.

“Am raspuns astazi invitatiei Asociatiei Be Teen de a participa la o intalnire cu tinerii din mediul rural. (…) Ce am vazut astazi este fix exemplul ala care iti intareste convingerea ca lupta asta politica chiar merita, chiar și in Gorj ca nedreptatea poate fi invinsa, ca Gorjul poate fi eliberat de caracatita asta a PSD-PNL. Multumesc, Roxana Pistol pentru invitatie! Sigur sunteti mai multi cei care va implicati, felicitari fiecaruia! Si sa stii ca ma tin de promisiunea facuta in sala!”, a scris Miruță pe pagina de socializare. Dar, a ținut să adauge un post scriptum: “La Caminul Cultural Scoarta, tinerii erau inghesuiti intr-o camera, pentru ca PSD avea o intrunire in sala principala. Vom ajunge in curand la momentul in care situatia se va inversa”.

Simțindu-se atacat, primarul PSD, Ion Stamatoiu, i-a răspuns: “Cu tot respectul pt. dl.Miruta, dar nu cunoaste adevărul! Motivul pt. faptul ca în aceasta sala a avut loc acest eveniment este simplu, dar dl Miruta trebuia sa se informeze nu sa afirme aberații. Aici se desfășoară micile întâlniri cu tinerii, iar la un eveniment major, în toate cele trei cămine culturale reabilitate de actuala administrație, puse la dispoziție acestor minunați tineri! A fost alegerea lor, asa ca dl.Miruta trebuie sa prezinte scuze pentru dezinformare”.

Desigur, Miruță nu a prezentat scuze, ci a continuat cu dezinformarea. Iar asta i-a determinat pe tinerii din Scoarța să intervină, extrem de civilizat: “Vă mulțumim pentru deschiderea pe care ați avut-o față de noi și pentru prezența la activitatea noastră! În spațiul acela ne desfășurăm activitatea încă de la început, fără să ne impună cineva asta. Ne este pus la dispoziție întreg căminul, însă cu acea camera ne-am familiarizat, acolo este locul nostru de întâlnire. Cu siguranță dacă erau și mai mulți participanți la activitate, organizam în sala mare, așa cum am făcut și cu alte ocazii. Multumim!”.

Credeți că parlamentarul a înțeles ceva? Nu, a fost mârlan în continuare: “Felicitari copii! Inteleg motivul pentru care scrieti, dar tineti deocamdata politica departe de voi! Faceti o treaba nemaipomenita acolo”. Și nu cred că a înțeles cât i-a jignit.

Până la urmă, a fost pentru copii o lecție despre cum este politica în ziua de azi. Și pentru politicieni ar fi putut fi o lecție, să nu mai murdărească tot ce ating. Doar că nu au înțeles-o.