Au rupt protocolul cu AUR

Alianța Național Țărănistă, condusă de Radu Ghidău, a anunțat, sâmbătă, ruperea protocolului de colaborare cu AUR, acuzându-l pe George Simion de „tendințe totalitare și de un stil de conducere dictatorial”. Este a doua formațiune care se retrage în ultimele două zile din „polul suveranist” format în jurul AUR, după Forța Identității Naționale, partid condus de fostul ministru PSD Ilan Laufer.

Președintele Alianței Național Țărăniste, Radu Ghidău, a anunțat, sâmbătă seară, printr-un comunicat de presă, că decizia de a pune punct colaborării cu AUR a fost luată în unanimitate, în forurile de conducere ale partidului, „în urma unei analize detaliate a comportamentului și a acțiunilor” liderului AUR, George Simion.

„Alianța Național Țărănistă a constatat că domnul Simion nu împărtășește valorile și principiile fundamentale ale democrației și ale unui dialog deschis și constructiv în politică. Ne-am confruntat cu o lipsă constantă de receptivitate și deschidere din partea domnului Simion în ceea ce privește soluționarea problemelor reale ale românilor și adoptarea unor politici responsabile și eficiente pentru binele comun. În ciuda eforturilor noastre de a aduce propuneri constructive și de a contribui la dezvoltarea societății românești, am fost întâmpinați cu indiferență și respingere. De asemenea, considerăm că abordarea domnului Simion în politică este una marcată de tendințe totalitare și de un stil de conducere dictatorial, care nu se încadrează în valorile noastre democratice și în respectul pentru diversitatea și pluralismul opiniei”, a acuzat Radu Ghidău.

Vineri, liderul partidului Forța Identității Naționale, Ilan Laufer, fost ministru PSD, a anunțat separarea de „Alianța AUR”, acuzându-l pe George Simion de presiuni asupra membrilor formațiunilor din alianță să se înscrie direct pe platforma AUR și să predea evidența membrilor, „subminând astfel autonomia juridică și integritatea partidelor componente”.