Șoșoacă, distrusă politic de scandalul cu soțul

Diana Șoșoacă, lidera SOS România, a anunțat că l-a suspendat din funcția de prim-vicepreședinte al organizației pe soțul ei, Dumitru Silvestru Șoșoacă. Senatoarea spune că, deși soţul e supărat din cauza deciziei, ei rămân o familie, făcând acest lucru pentru a-l salva de serviciile secrete.

„Pentru a putea salva sufletul unui om și viața lui pentru a-l scoate din ghearele serviciilor care l-au înconjurat, a trebuit să-l suspend din funcția de prim-vicepreședinte, astfel că semnătura lui să nu mai însemne nimic. Și, în momentul ăla, nu mai înseamnă nimic pentru ăia care l-au înconjurat. Mi s-a propus, de fapt am fost amenințată, șantajată, că va trebui să ascult de niște reguli și am întrebat și eu de ce sunt interesantă. Mi s-a spus că ai cele mai mari șanse și cele mai mari procente să ajungi președintele României. Zice: „Dar nu se poate așa cum vrei tu. Îți vom da bani pentru campanie, îți voi finanța tot, dar va trebui să asculți de tot ce ți se spune, dacă nu vei mai avea familie”. Faptul că Silviu nu mai e președinte, nu înseamnă că nu mai e soțul meu. Nu înseamnă că nu avem familie. Că e supărat pe mine, da, e normal, și eu aș fi fost supărată. Dar era singura modalitate să-l scap”, a spus Diana Șoșoacă în cadrul unei întâlniri organizate vineri la Iași.

Dumitru-Silvestru Șoșoacă a afirmat duminică, într-un comunicat de presă, că soția sa l-a suspendat din conducerea partidului printr-o decizie „ilegală”, că nu este șantajat de serviciile secrete și că senatoarea Diana Șoșoacă conduce prin „abuzuri” care vor provoca, dacă nu sunt oprite, distrugerea partidului.

„Am aflat despre această Decizie din presă. Este de neînțeles o asemenea Decizie, în condițiile în care proiectul S.O.S. România a fost ideea mea și sunt principalul organizator al partidului, fapt ce nu diminuează meritele dnei Diana Iovanovici-Șoșoacă. Nu se pot accepta totuși acțiunile abuzive ale acesteia împotriva membrilor și liderilor din partid. Motivele invocate de dna Președinte S.O.S., că aș fi victima unor acțiuni de intimidare și șantaj din partea serviciilor secrete, în scopul distrugerii carierie sale politice, nu sunt reale. Nu sunt de acord cu folosirea mea și a familiei pentru ca dna. Iovanovici-Șoșoacă să se victimizeze în scop electoral. Nu cauționez sub nicio formă serviciile secrete, a căror implicare în viața politică este cunoscută, dar asta nu înseamnă că putem fi necinstiți în fața electoratului și a membrilor de partid”, a precizat Dumitru-Silvestru Șoșoacă.

Soțul Dianei Șoșoacă mai spune că își va continua activitatea în cadrul partidului în calitatea de prim-vicepreședinte și apreciază că partidul SOS România, condus de soția sa, „nu poate funcționa și, cu atât mai mult, nu se poate dezvolta în afara cadrului statutar, prin manifestări abuzive și discreționare”

„Îmi asum să fiu garantul respectării Statutului pentru toți membrii partidului în fața abuzurilor dnei Președinte S.O.S. Deciziile discreționare, bazate pe reacții nejustificate, vor conduce cu siguranță la distrugerea partidului și compromiterea în fața electoratului. Avem responsabilitate uriașă față de poporul român și nu avem voie să-l dezamăgim”, conchide Dumitru-Silvestru Șoșoacă.