Iohannis le-a împărțit ciolanul

După lungi discuții, PSD și PNL au reușit, duminică seara, să ajungă la o înțelegere în ceea ce privește comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale în 2024, au precizat surse politice pentru Știrile Pro TV.

Liderii politici ar fi agreat de principiu comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare, iar alegerilor parlamentare cu cele prezidențiale.

S-ar fi agreat, de asemenea, ca PNL și PSD să aibă candidați comuni în toată țara, iar la alegerile europarlamentare din 2024  să meargă, de asemenea, împreună pe liste. 11 mandate ar reveni, astfel, social-democraților, iar 9 liberalilor.

Înțelegerea ar urma să fie parafată printr-un acord și ar presupune că, la alegerile parlamentare, formațiunile vor avea un număr egal de aleși.

Surse politice susțin că președintele României ar fi invocat o discuție mai veche cu cei doi lideri, în care aceștia fuseseră de acord ca PNL și PSD să desemneze – pe rând – un candidat unic la șefia țării, iar PSD să primească dreptul de a desemna candidatul său din 2024. Astfel, la finalul mandatului candidatului prezidențial susținut de PSD, să fie susținut candidatul din partea PNL.