Banii au săltat AUR în sondaje

Într-un singur an, 2023, AUR a cheltuit aproape 40 de milioane de lei, deși subvenția a fost, anul trecut, de 17,8 milioane de lei.

A strâns AUR ban pe ban, atât din subvenție, cât și din cotizații și donații, fiind acum partidul care bagă cei mai mulți bani în reclamă politică.

Opt milioane de euro se aflau în conturile AUR la începutul lui 2023, datorită subvenției pe care o încasa la buget, dar pe care refuza să o utilizeze. Formațiunile politice care nu folosesc banii au dreptul să îi cheltuiască anii următori, conform legii.

Partidul condus de George Simion a primit de la bugetul de stat 18,2 milioane de lei în 2021 și 19,99 milioane de lei în 2022. Anul trecut, subvenția încasată a fost de 17,8 milioane de lei, reducerea fiind cauzată de faptul că mai mulți parlamentari au părăsit partidul.

Comparativ, PSD a avut la dispoziție, anul trecut, un buget din subvenție de 88,3 milioane de lei, PNL a încasat 74,9 milioane de lei, iar USR a primit 40,3 milioane de lei, conform Autorității Electorale Permanente. Banii sunt acordați în funcție de rezultatele de la alegerile locale și parlamentare din 2020.