Vlad Gheorghe către USR: Drumurile noastre se despart

Europarlamentarul Vlad Gheorghe, suspendat din USR pentru neplata cotizației la partid, anunță că pleacă din formațiunea politică.

Acesta are o suspendare de 24 de luni, unică în istoria partidului, iar contestațiile depuse nu au fost luate în calcul.

Acesta acuză conducerea formațiunii pentru faptul că partidul băltește la 10-12%. “Nu, USR nu este o ”victimă”, nu e nicio conspirație la mijloc, pur și simplu astea sunt rezultatele conducerii USR în ultimii ani. Să te mulțumești cu băltirea la 10% – 12% procente, în funcție de marja de eroare și să nu schimbi nimic, ba chiar să adâncești problemele? Să continui să vorbești despre guvernare și candidaturi la prezidențiale cu scorurile astea? Să refuzi dialogul cu orice membru sau ales care nu-ți ridică osanale, să nu oprești hemoragia plecărilor din partid, ba chiar să faci tu însuți excluderi pe bandă rulantă, să folosești banii publici netransparent, pentru propria glorie care întârzie nepermis de mult să apară sau pentru angajări și contracte exclusiv pentru susținători, să tratezi cu aroganță orice întrebare din partea cetățenilor sau a presei… Nu este nicio întâmplare că USR este abia pe locul al patrulea în opțiunile românilor, cu mai puțin de 4 luni înainte de primele alegeri dintr-un an esențial pentru viitorul nostru”, a scris europarlamentarul pe pagina de socializare.

Acesta a explicat de ce nu mai poate rămâne în USR: “Este tragic și extrem de dureros să ajungă partidul ”altfel” de la alegeri interne pentru a-și desemna candidații la condiționarea drepturilor statutare de obediența față de șef, peșcheșul dat la stăpânire și loialitatea față de gașcă, nu de principii. Am refuzat, refuz și voi refuza astfel de compromisuri. Cât timp acesta este prețul pe care trebuie să-l plătesc pentru a rămâne în USR, drumurile noastre se despart”.

Vlad Gheorghe a primit mai multe mesaje de susținere. “Vlad tu nu înțelegi ca partidul asta a fost capturat de o mână de oameni din conducere care nu au nevoie de mai mult de10%?! Lor le convine asa, nu se deschid către marea masă de populația cu mai puțină carte și vor sa fiedupa alegeri balamale PSD, PNL! Oameni ca tine nu au loc acolo pt ca le strica jocurile! Singură ta șansă în politică este sa candidezi independent. Asta e părerea mea!”, i-a scris un internaut.

Mai mulți susțimători i-au recomandat să se mute la REPER, partidul condus de Dacian Cioloș.