Alegeri la PNL Olt

Deputatul Gigel Ştirbu a fost ales vineri preşedinte al PNL Olt.

Acesta a fost preşedinte interimar al PNL Olt începând din luna noiembrie 2023, după ce senatorul Liviu Voiculescu a demisionat din funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene de partid acuzând o stare de tensiune „alarmantă”.
Gigel Ştirbu spune pe cine va miza la alegerile locale. „De luni vom trece la o nouă etapă de dezvoltare a acestei organizaţii judeţene. Sunt foarte mulţi colegi din această organizaţie care s-au alăturat în ultimele două luni jumătate acestei structuri politice. Profilul pe care l-am căutat în judeţ a fost acela al unui tânăr până în 45 de ani. Dacă se poate un antreprenor de succes în localitatea respectivă. Un om care a arătat că poate să facă ceva pentru el şi pentru ai lui, care îşi asumă responsabilitatea să facă ceva şi pentru localitate. Am găsit foarte mulţi tineri dornici să se înhame la această treabă, antreprenori de succes, mulţi dintre ei veniţi din străinătate, care după 10-15 ani au venit acasă şi şi-au deschis o mică afacere, că o asociaţie agricolă, că un atelier, că o brutărie, că un magazin în localitatea respectivă, fac ceva. Sunt profilul liberalului autentic, omului liber, care munceşte pentru societate (…). Acesta a fost profilul pe care l-am căutat în majoritatea localităţilor, acolo unde a trebuit să reformulăm, să reformăm aceste organizaţii, am găsit nenumăraţi tineri”, a mai declarat Ştirbu.
Acesta a mai afirmat că judeţul Olt nu este unul de stânga şi a susţinut că aproximativ 60% dintre actualii primari au fost în timp membri ai unor partide de dreapta.