Vrea să salveze Poiana cu brândușe

Deputatul USR Diana Buzoianu vrea să salveze Poiana cu brândușe din Brașov, lângă care a fost deschis un șantier, pentru ridicarea unei cabane turistice.

“Am sesizat Garda de Mediu și Ministerul Mediului cu privire la șantierul deschis lângă Poiana cu brândușe. În calitate de vicepreședintă a comisiei de mediu din Camera Deputaților, consider că este prioritar să aduc la cunoștință autorităților această situație alarmantă”, anunță deputata.

Poiana cu brândușe de lângă Valea Sâmbetei, comuna Sâmbăta de Sus, județul Brașov, este un loc unic, unde merg sute de turiști, iar acum este distrus cu toate aprobările și avizele necesare de la autorități. “Cu alte cuvinte, lucrările par să fie legale în totalitate, fără niciun impact negativ. Asta spun ei”, acuză Diana Buzoianu.

Acum câteva zile, Agent Green a semnalat neregulile. Mai mult, din informațiile Agenției Județene pentru Protecția Mediului Brașov reiese că lucrările nu respectă condițiile impuse prin acordul de mediu și autorizația de construire.