Socrul unui deputat, prins cu mita

Șoc în familia deputatului USR Gorj, Radu Miruță, după ce socrul lui, de profesie medic stomatolog, a fost pus sub control judiciar, fiind suspect de luare de mită.

Miruță speră să nu fie adevărat. ”Din informațiile pe care eu le-am văzut, diferite de cele puse în spațiul public, nu a fost găsită o sumă de bani în cazul acestei persoane, ci în cazul unui alt medic”, a spus deputatul USR.

Comunicarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj face referire la medicul oftalmolog Tiberiu Golu, socrul deputatului: “Inculpatul G.T,  având calitatea de medic oftamolog, cercetat pentru  săvârşirea infracţiunilor de  luare de mită, faptă prevăzută de art. 289 alin 1 Cod penal şi fals intelectual, faptă prevăzută de art. 321 Cod penal”,

Miruță spune că nu poate răspunde el pentru ce fac alții: “Pe de altă parte, eu, Radu Miruță, răspund pentru ce fac eu și pentru ce fac copiii pe care îi cresc eu. Eu nu pot să răspund pentru ce fac alți oameni. Rămân absolut la fel de vehement cu privire la cei care nu respectă legea”.

Dosarul penal vizează până acum opt cadre medicale, implicate într-o rețea de pensionări ilegale pe motive medicale, dar de fapt pe bază de șpagă.