Cântăreții care au ajuns parlamentari

Partidele aflate în cădere liberă vânează vedete, pe care le pun pe locuri eligibile, pentru o mână de voturi în plus. Și în acest an vom vedea vedete pe liste, AUR anunțând deja candidatura lui Mugur Mihăescu la alegerile europarlamentare.

Cântăreți precum Nicolae Furdui Iancu, Victor Socaciu, Mihai Pocorschi, Ducu Bertzi, vedetele de televiziune Gabriela Firea, Oana Zavoranu, care a activat o perioadă ca și actriță de telenovele, dar și actori precum Alexandru Arșinel și foști sportivi, ca Ilie Năstase, s-au aflat în atenția liderilor politici.

Partidul care a promovat cel mai mult celebrități a fost PRM-ul condus de Vadim Tudor, care, în legislatura 2000-2004, a reușit să aducă în Parlament cântăreții Irina Loghin și Ion Dolănescu. Și liberalii l-au convins pe cântărețul Nicolae Furdui Iancu, care a deținut și funcția de consilier local PNL în județul Alba, să candideze într-un colegiu uninominal în Munții Apuseni.

Mihai Sturzu de la HiQ și Cici de la Sistem, au ajuns deputați pe listele PSD, iar soliştii de muzică populară Ionela Prodan şi Alexandru Pugna, sau Victor Socaciu au candidat la alegerile parlamentare.

uzicianul Damian Drăghici a ajuns europarlamentar din partea PSD.